Fotboll live stream – Se på fotboll live online

Fotboll är världens största sport både vad gäller antalet utövare men kanske framför allt när man ser till hur många som är intresserade av att titta på fotboll. Med avseende på detta är det inte underligt att det även finns ett mycket stort intresse för att titta på fotboll online genom så kallad live streaming. Här går vi igenom hur du enklast streamar fotboll, hur det fungerar, vilka sidor som tillhandahåller gratis streaming med mera.

Streama fotboll i HD på nätet

Det finns i dagsläget många olika aktörer som livestreamar fotboll i HD-kvalitet på nätet. Hela upplägget med att visa fotboll bygger på att företag får buda om att förvärva rättigheterna för att streama en aktuell liga i ett land. Den som lägger högst bud får oftast sedan ensamrätt för att visa ligan eller turneringen på såväl TV som livestreaming. Upplägget kan dock variera från liga till liga och mellan länder.

Unibet TV stream

Eftersom rättigheterna att sända ett evenemang i form av exempelvis en liga är landbaserat finns det möjlighet för flera aktörer att för exempelvis svenskar erbjuda live streaming av europeiska toppligor. Ett exempel på detta är bettingsidan Unibet vilka erbjuder livestreaming på fotboll för ett flertal ligor och turneringar av absoluta världsklass, exempelvis Serie A, La Liga och Bundesliga. Läs mer om deras erbjudande nedan.

Hur fungerar livestreaming på fotboll?

Livestreaming har vuxit sig mycket starkt i takt med rådande digitalisering i samhället. Om man bara jämför med några år sedan har utvecklingen mot att personer vill titta på sport och fotboll via livestreaming istället för via vanlig TV varit högst påtaglig. En av anledningarna till att detta blivit så populärt är att det är så pass enkelt att streama fotboll via nätet idag. De aktörer som erbjuder livestreaming anskaffar rättigheter för att sända och tillhandahålla en specifik liga eller turnering och adderar sedan denna i deras livestreamingutbud.

Det enda som krävs för dig som konsument är egentligen sedan att du har ett konto på den aktuella streamingsiten, att du har en enhet att streama ifrån i form av exempelvis en dator, mobil enhet eller surfplatta och sedan att du har en duglig uppkoppling. Det är att föredra att du är uppkopplad mot ett bredbandsnät när du stremar med anledning av att livestreaming av sport drar en hel del data när du tittar.

Vart sänds fotbollsmatcher i HD?

Som nämnt ovan finns det idag ett flertal sidor som erbjuder livestreaming på fotboll. Vilken du ska använda dig av beror främst på vilken liga eller turnering du är mest intresserad av att titta på. Det finns flera betalningssidor där Viaplay, C More, Dplay och europlayer är de största aktörerna för såväl svensk som internationell fotboll idag. Detta är högkvalitativa tjänster som alla fungerar smärtfritt. Om vi ska nämna något negativt med dessa är just att de är betalnignstjänster, det vill säga att du behöver betala en avgift för att få ta del av de ligor de tillhandahåller. Det finns dock även några sidor som erbjuder gratis livestream för mängder av de europeiska toppligorna, där det bästa exemplet enligt vår mening är Unibet TV:

Fotboll stream
Fotboll gratis streaming
Europeiska toppligor

Streama gratis

Hur är det då möjligt att ett spelbolag som Unibet genom sin streamingtjänst UTV kan erbjuda gratis livestreaming? Det är helt enkelt så att de förvärvat rättigheter att visa några av de europeiska toppligorna och affärsmässigt anser att det är mest fördelaktigt att låta alla deras registrerade användare ta del av detta utan någon kostnad. Syftet är att försöka locka till sig personer att spela hos bettingbolaget i fråga, inte minst spela på matcherna genom live betting vilket i mångt och mycket går hand i hand med live streaming idag.

Värt att nämna är dock att detta är Unibets ambition och det är inget krav att du som fotbollsintresserad behöver spela aktivt hos dem för att ta del av deras streamingutbud. Det du dock behöver göra för att ta del av alla de ligor som erbjuds är att göra en första insättning, detta till följd av att det enda villkoret för att du ska få ta del av utbudet av live stream är att du har ett positivt spelsaldo på kontot. Detta kan kanske skrämma iväg vissa som vill ta del av gratis stream men man ska komma ihåg att det inte spelar någon roll hur mycket pengar du har på kontot, det räcker gott och väl att ha några ören på kontot.

Som delvis nämnts i tidigare stycke enligt ovan är några av de ligor som du kan streama gratis hos Unibet spanska La Liga, italienska Serie A, tyska Bundesliga, de engelska cuperna FA Cupen och Engelska ligacupen, kval till Champions League och Europa League, franska Ligue 1 och många, många fler ligor. Även om vi rekommenderar Unibet, främst till följd av den goda kvaliteten på livestreamingtjänsten, vill vi även slå ett slag för att det finns andra spelbolag med liknande erbjudanden. Exempel på dessa är bet365, LeoVegas, betsson och Nordicbet.

Se fotboll i mobilen

Alla seriösa streamingsidor som visar sport online har även utvecklat applikationer som möjliggör att du som vill sse på fotbollen i mobilen enkelt kan göra detta smärtfritt. Detta gäller såväl gratissidor som Unibet och bet365 som betaltjänster i form av C More och Viaplay. Att på på fotboll genom mobilen är därför lika enkelt som att streama genom dator idag. Du laddar helt enkelt bara ned streamingföretagets applikation kostnadsfritt genom exempelvis App store eller Google Play Store, loggar sedan in med dina användaruppgifter och väljer matchen du vill se på.

Vi nämnde ovan att det kan vara bra att tänka på att du ska ha en bredbandsuppkoppling när du streamar. Detta gäller kanske framför allt streaming genom mobil där många har tillgång till att streama genom 3G- eller 4G-nät. Om du inte har fri surf och surfar på detta nät kan din data snabbt ta slut med anledning av de mängder data livestreaming drar. Därför rekommenderar vi att du alltid är uppkopplad mot ett WIFI på mobilen när du streamar om du inte har ett abonnemang som omfattas av gratis surf.

Fotboll gratis streaming online

Som vi redan skrivit längre upp i denna text finns det flera spelbolag som erbjuder gratis streaming för fotboll online. Detta gäller såväl europeiska toppligor som mindre ligor och turneringar från europa. Här nedan kan du se de spelbolag som vi i turordning anser vara de bästa alternativen för att streama fotboll, både vad gäller upplevelsen för streamen samt utbudet av ligor och turneringar.

1 - Unibet TV
Visar europeiska toppligor
Grym användarupplevelse

Streama gratis
2 - LeoVegas
Nyetablerad streamaktör
Bra stream i mobilen

Streama gratis

För samtliga spelbolag som listas ovan behöver du ha ett spelsaldo som är positivt för att kunna streama matcherna du vill se. Det krävs inte att du spelar aktivt på de events du spelar på men du behöver ha gjort en första insättning och se till att du har ett saldo som inte är 0 för att kunna se på fotbollsmatcherna gratis.

Se på svensk fotboll via streaming

Om du vill se på svensk fotboll finns det i dagsläget endast en streamingleverantör att välja och det är C More. De har nämligen exklusivt förvärvat rättigheterna för att visa Allsvenskan, Superettan och Svenska Cupen genom livestreaming. De har denna rättighet i ett par år framöver innan Discovery, som har streamingtjänsten Dplay, har köpt rättigheterna och från och med då kommer det vara den playtjänsten som gäller för att titta på svensk fotboll.