Wimbledon gratis stream – Titta online via live stream

Wimbledon går årligen av stapeln i juli månad i London och är världens kanske mest klassiska turnering. Alla matcher spelas på gräs vilket ger en snabb och underhållande tennis. För dig som vill se på matcherna från Wimbledon genom gratis livestream så har vi listat ett bra alternativ här på Gratisstream.nu.

US Open stream
Wimbledon gratis stream
Tennis / Världen

Streama gratis

Följ anvisningarna nedan för att streama gratis.

Guide – såhär gör du:

Streama Wimbledon gratis online

För dig som vill njuta av matcherna från Wimbledon utan kostnad finns det ett mycket smidigt sätt. Genom oddsbolaget Unibets avdelning Unibet TV kan du streama alla matcher från Wimbledon och flera andra ATP-turneringar varje år titta på Wimbledon gratis. De har nämligen köpt rättigheter för att få visa matcherna vilket de generöst nog erbjuder till alla kunder med ett registrerat konto. Följ guiden här ovanför för att skapa dig ett konto och börja streama matcherna gratis.

Tävlingsupplägg för Wimbledon

Turneringen i Wimbledon spelas på gräs vilket är det ovanligaste underlaget i tennissammanhang. Underlaget gör att det går mycket snabbt vilket ofta ger kortare dueller i matcherna än matcher som spelas på gräs eller hard. Turneringen i Wimbledon omfattas av totalt 128 spelare som alla tävlar om den ärofyllda titeln. Wimbledon spelas alltid i London och är speciell på många sätt och vis, förutom underlaget finns det exempelvis även en dress code som säger att alla måste klä sig i vitt.

Prispengarna är hela 140 miljoner kronor där cirka 25 miljoner går till den som vinner. Noterbart är dock att en sådan hög prissumma även ger bra med pengar till de som tar sig till första omgången där man får ca 400 000 kr för att bara delta i huvudturneringen. Alla spelare på ATP-touren gör därför varje år sitt yttersta för att få delta i Wimbledon.

Unibet TV stream

Wimbledon, kort historik och vinnare

Under den så kallade öppna eran av Wimbledon har inte helt oväntat 2017 års vinnare Roger Federer tagit flest titlar och står för närvarande på hela 8 Wimbledontitlar. Amerikanen Pete Sampras har tagit 7 titlar och efter det kommer svenska Björn Borg på 5 titlar. Som nämnt ovan är gräs ett speciellt underlag som särkilt passar vissa spelstilar där exempelvis Federer utvecklat ett spel som lämpar sig väl på gräs. Det är föga troligt att någon annan spelare under vår livstid kommer lyckas ta lika många titlar som schweizaren. Detta särskilt med anledning av att konkurrensen verkligen hårdnat på touren.