Ishockey live stream – Se på hockey live online

Hockey är en väldigt stor sport både i Sverige och i övriga världen. Den största ligan är av förklarliga skäl NHL, som utgår från USA och Kanada. Det är i just NHL de största klubbarna, stjärnorna och publiken finns och de flesta klubbar säljer där slut arenor om 20-30 000 varje match.

Vad gäller ishockey i Sverige så är det inte riktigt lika stort, och inte heller i samma nivå som fotboll generellt är. De flesta ishockey-arenor i Sverige tar i snitt in ungefär 7 000 personer, men med tanke på att det är stängda arenor med tak och branta läktare, så blir det ett väldigt bra publiktryck av en sådan publik också.

Sverige har två stora och etablerade ligor i SHL (f.d. Elitserien) och Hockeyallsvenskan, som båda håller hög klass. SHL är högt rankad i världen och vi håller hög nivå på vår inhemska hockey, det gäller alltså för såväl högstaligan som andraligan.

Streama ishockey i HD på nätet

Det finns olika streaming tjänster tillgängliga beroende på vilken liga eller turnering du vill följa. För världens bästa hockeyliga, NHL, så är det Viaplay som nu tillhandahåller rättigheterna för att sända matcher i Sverige. Vad gäller SHL och Hockeyallsvenskan så är C More den aktör som har dessa TV-rättigheter. Dessa båda streaming-aktörer är emellertid betaltjänster, där man behöver betala en abonnemangskostnad månatligen för att få ta del av deras fulla utbud. Vill man bara streama en, eller få matcher, så kan man köpa dessa separat.

För gratis stream på hockey på nätet så har Unibet och LeoVegas bra streaming tjänster för både KHL och CHL (Champions Hockey League). KHL är den högsta inhemska hockeyligan i Ryssland, som alltså kan streamas helt gratis hos Unibet. CHL är en Europeisk turnering, som är relativt nystartad. Den har funnits i ett antal år nu och börjar etablera sig allt mer. Vi har sett stora framgångar för svenska lag i turneringen, vilket skapar ett allt högre intresse för såväl besökare på plats som tittare via live stream. CHL kan man streama helt gratis hos LeoVegas.

Unibet TV stream

Streama KHL Hockey gratis hos Unibet genom att klicka här.

Streama CHL Hockey gratis hos LeoVegas genom att klicka här.

Streama NHL Hockey hos Viaplay genom att klicka här.

Streama SHL Hockey och Hockeyallsvenskan hos C More genom att klicka här.

Hur fungerar livestreaming på ishockey?

Samtliga streaming tjänster är i princip likadana. Vad som skiljer dem åt är att det är dels olika aktörer, men också att det är olika prisklass, eller att vissa aktörer erbjuder gratis stream för hockey. Det enda man behöver göra är att skapa ett konto hos respektive streaming tjänst, följt av att man skall välja det paket eller den match som önskas. Därefter ges man full tillgång till respektive tjänsts fulla utbud. Notera att dessa streaming tjänster inte bara erbjuder stream för hockey, utan även mängder av övrig högkvalitativ sport på nätet.

Vart sänds hockeymatcher i HD?

De bästa streaming tjänsterna är av förklarliga skäl de som är betaltjänster. Dessa aktörer tar betalt för att streama sport på nätet och får således in mer kapital att utveckla sina streaming tjänster för. Spelbolag som Unibet och LeoVegas har inte streaming som huvudsaklig inkomstkälla och det är därmed inte heller deras primära mål vad gäller utveckling av tjänster. Med det sagt är ingen utav dessa tjänster dåliga, men för att streama sport i bra kvalité som HD eller bättre, så är C More och Viaplay de bästa alternativen.

Hockey stream
Hockey gratis streaming
Världsomfattande ishockey

Streama gratis

 

Se ishockey i mobilen

På grund av den rådande digitaliseringen så har samtliga aktörer för streaming insett att de behöver ha en anpassad tjänst för mobila enheter. Det innebär att oavsett vilken aktör man väljer av ovan nämnda alternativ, så finns det ständigt en mobilanpassad tjänst i form av mobilapplikation eller liknande. Unibet och LeoVegas har en komplett mobilapplikation, där man kan både streama hockey via mobilen, men också spela på matcherna i form av betting under samma plattform. Likadant gäller för C More och Viaplay, bortsett från betting. Samtliga appar är anpassade för såväl iOS som Android och finns tillgängliga för gratis nedladdning i antingen App store eller Google play store.

Hockey gratis streaming online

Unibet har en etablerad streaming tjänst med över 30 000 årliga livesända events. Alla matcher och events är gratis att följa, och här kan man alltså streama exempelvis en av världens bästa hockeyligor – KHL. För att streama KHL hos Unibet behöver man registrera ett konto hos spelbolaget, följt att man har ett positivt saldo på spelkontot vid tillfället för streaming.

Samma gäller för LeoVegas, som exempelvis sänder den Europeiska toppturneringen CHL, också den helt gratis. För bästa prestanda för gratis stream via mobilen rekommenderar vi att ladda ned deras mobilapplikation i antingen App store eller Google play store. Appen är gratis och kräver inget större utrymme, men skulle man inte vilja eller ha möjlighet till att ladda ned den så går det även bra att surfa in på deras hemsidor via valfri webbläsare.

Se på svensk hockey via streaming

Svensk hockey är det som ligger oss närmst om hjärtat. Det vill säga att vi svenskar i första hand vill följa SHL och Hockeyallsvenskan, som är de två bästa ligorna. Utöver det här finns även den Europeiska turneringen CHL, som är intressant för oss svenskar att följa med tanke på de stora framgångar svenska lag haft i turneringen under flera år.

För att streama svensk hockey på nätet behöver man skapa ett konto hos någon utav streaming tjänsterna som nämnts i ovan text. För SHL och Hockeyallsvenskan är C More det enda lagliga alternativet för streaming. Vad gäller NHL är Viaplay det enda lagliga alternativet. Dessa aktörer tar betalt för sina streaming tjänster, medan Unibet och LeoVegas, som erbjuder CHL och KHL erbjuder gratis stream via deras tjänster.