2019 – ett bra streamingår

Allt tyder på att 2019 kommer bli ett bra år för streaming på nätet för den som gillar att se spännande sport live via mobilen, tv eller dator. Att streama sport är numera mycket vanligt. Detta gäller inte minst hockey från SHL, fotboll från Allsvenskan och engelska Premier League. Tillsammans utgör dessa ligor de mest populära ligorna för svenskar och många är villiga att betala förhållandevis stora pengar för att kunna se på sin favoritsport och tillhörande liga.

För tyvärr är det så att det självklart kostar pengar att streama de bästa och mest populära evenemangen. För att exempelvis streama Allsvenskan och SHL behöver man ha ett paket från CMore vilket går på ett antal hundralappar i månaden. En hög kostnad kan tyckas, men många har detta som sitt största intresse och om man ser det på det viset kan man förstå att många ändå väljer att betala för att erhålla paketen.

Sista året för Allsvenskan på CMore

Många har vant sig vid att Allsvenskan kan streamas via CMore, ett streamingbolag ägt av TV4 Gruppen. Från och med 2020 är det dock dags för förändring. Efter det blir det storsatsande Discovery som kommer visa Allsvenskan. Detta efter att man vann budkampen om rättigheterna med start från 2020. Självklart ett hårt slag mot CMore och det återstår att se vilka experter och kommentatorer som eventuellt går över till konkurrenten. För visst låter det otroligt att TV4 skulle kunna erbjuda alla de som nu är på kanalen fortsatta uppdrag även utan CMore? Det gör det.

Det känns som ett välkommet tillskott att Discovery nu går in och erbjuder stream för Sveriges populäraste liga. De har tidigare gjort det bra i andra sändningar och vi tvekar inte på att man kommer kunna erbjuda bra upplevelser även för Allsvenska tittare. Det ryktades ett tag om att CMore skulle sälja över rättigheterna redan för 2019, men så verkar det inte bli.

Leave a Comment