Följ oss på

Allsvenskan

Allsvenskan: är guldstriden avgjord?

Allsvenskan: är guldstriden avgjord?

Det har varit mycket skriverier om den allsvenska guldstriden. Det är fortfarande förhållandevis jämnt, men frågan är nu om det inte är avgjort. Finns det någon som helst möjlighet för AIK att tappa såpass många poäng, samtidigt som Norrköping eller Hammarby ska gå rent?

Har AIK vunnit guld i Allsvenskan?

Frågan man får ställa sig nu är om inte AIK faktiskt har vunnit guldet. Självklart kan allting hända när det är tillräckligt med omgångar kvar, men med den kvalitet som de visar upp så är vi väldigt tveksamma till att det ska vara möjligt. AIK vann det så viktiga derbyt mot Hammarby med 1-0. Detta utökade avståndet till just dem i toppstriden, men på senare tid har Norrköping kikat fram lite grann från ingenstans. Det var primärt AIK och Hammarby som gjorde upp om guldet, trodde man, men Peking har verkligen visat sig starka och ser nu ut att vara de som har en liten gnutta möjlighet att hota AIK.

Efter vinsten mot Hammarby följde man upp det med en stabil bortavinst mot IFK Göteborg. Man körde mer eller mindre över Göteborg, men resultatet höll sig till blyga 2-0 för Gnaget. Därefter kom ytterligare en vinst, en betydligt större sådan. Man utklassade Dalkurd på bortaplan med 4-0, vilket då innebar att man hamnar på 57 poäng, mot Norrköpings 49 i skrivande stund. Avståndet är nu åtta poäng och inte ska det väl vara möjligt för AIK att tappa detta på de sex resterande omgångarna? Vi tror att AIK redan nu har säkrat guldet, även om de själva inte vill ta ut något i förskott.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Senaste nyheter

Bästa streamingsajter

Unibet TV live stream
Över 30 000 events årligen

Unibet TV kan du streama bland annat europeiska toppligor, internationell hockey och tennis gratis som registrerad kund. Streamingtjänsten håller högsta kvalitet för stream via såväl dator som mobil. Skapa ett konto här.

 

Leo Vegas live streaming
Ny aktör med gratis stream

LeoVegas öppnade nyligen upp sin avdelning för livestreaming och tillhandahåller streamad sport på bland annat ett flertal europeiska toppligor och turneringar inom fotboll. Testa livestreamingtjänsten gratis genom att öppna ett konto här.

Mer Allsvenskan