Brommapojkarna sparkar huvudtränare

Det var efter sportbladets granskning kring Brommapojkarnas ledarstab som klubben nu har kommit fram till beslutet om att sparka huvudtränaren Luis Pimenta. Många frågor ställs nu i efterhand, bland annat varför klubben inte reagerat på dessa uppenbara händelser tidigare.

Brommapojkarna avslutar kontraktet med Luis Pimenta

Efter sportbladets granskning kring ledarskapet i Brommapojkarna har det nu fått ett abrupt slut för tränaren Luis Pimenta. Det var efter anonyma avslöjanden från flera spelare i klubben, som då anklagade tränaren för att ha mobbat spelare, uttryckt sig rasistiskt och använt sig av pennalism. Han hade bland annat kallat spelare för N-ordet, fittor och män utan pungkulor baserat på deras prestationer under träningar och matcher.

Sportbladet var ute för att försöka få en kommentar från såväl tränare som sportchef, men det fanns inget intresse från klubben att vid tidpunkten utge någon som helst kommentar eller förklaring. Det var först någon dag senare som sportchefen Daniel Majstorovic kommenterade uppgifterna. Han uttryckte uppgifterna som väldigt allvarliga, följt av att Luis Pimenta kort därpå tog en time out från sitt uppdrag. Det skulle vara tills vidare, och under tiden var det just sportchefen som stod som tränare på planen under kommande match mot Malmö FF.

Ny huvudtränare i Brommapojkarna

Efter att BP tillsatt en utredning kring anklagelserna så har det spekulerats fritt kring Luis framtid i klubben. Det blev under veckan bekräftat att han nu får sparken med omedelbar verkan. Istället för att ha sportchefen på bänken, så har man redan nu tillsatt en ny tränare i klubben. Detta skall enligt uppgifter vara en betydligt bättre lösning för att hitta tillbaka till klubbens rötter och värderingar.

Den nya tränaren heter Roger Palmgren, är 55 år gammal och kommer ursprungligen från Stockholm. Han har ett gediget CV, efter att ha varit tränare sedan 1990 för Café Opera. Därefter har han varit tränare i Italien, Nigera, Sydafrika, Kina för en rad olika klubbar. Närmast kommer han från Shanghai SIPG, som han tränade mellan 2015 och 2016.

Leave a Comment