CHL: Final mellan Växjö – Jyvaskyla

Växjö fortsätter briljera den här säsongen. Man har nu tagit sig till final i CHL och fortsätter sätta Sverige på kartan för Europeisk ishockey. Motståndet blir Jyvaskyla, som sannolikt kommer stå upp väl i en het finaldrabbning.

Kan Växjö vinna CHL-titeln?

CHL är kanske inte den största turneringen i ishockey. Intresset har länge varit svalt, men med tanke på de svenska framgångarna som skördats i turneringen, så börjar intresset bli allt större. Inledningsvis är det självklart inte högsta prioritet för klubbarna, men ju längre turneringen går, desto mer allvar blir det i varje match. Växjö har gjort det fantastiskt bra och är nu i final, efter att ha besegrat Liberec förhållandevis enkelt.

I åttondelen ställdes Växjö mot Salzburg, som ju är ett tufft motstånd. Man lyckades vinna med 6-5 totalt över två matcher, så det blev en rysare i returmötet efter att Växjö förlorat den inledande matchen md 2-1. Därefter blev det åter tufft motstånd mot Bern, där man förlorade den inledande matchen men kunde vinna med två måls marginal i returmötet. Det här innebär en plats i semifinalen, där man kunde besegra Liberec desto enklare.

Första matchen, på bortaplan, slutade 1-1 och det var resultatmässigt väldigt ovisst. Värt att notera är dock att Växjö hade god kontroll över hela matchen och var således det klart bättre laget. Det här visade man inte minst hemma i Vida Arena, då man vann med hela 6-1. Det blev till slut en promenadseger, och man vann totalt med 7-2, som innebär finalplats.

Det kommer bli en tuff final, men man är på förhand favoriter att vinna. Oddsen för Växjö – Jyvaskyla är följande:

Växjö: 1.90

Oavgjort: 4.25

Jyvaskyla: 2.90

Matchen följer du antingen på SVT eller Viaplay, med svenska kommentatorer och experter.

Leave a Comment