Djurgården till semifinal i Svenska Cupen

För ca en halvtimma sedan gick slutsignalen på Tele2 Arena och det stod då klart att Djurgården har tagit sig till semfinal i Svenska Cupen. Man gör därmed Östersund och Malmö sällskap i semifinalerna och allt pekar på att det kommer bli två på förhand riktigt roliga matcher under kommande helg. Medan Östersund gästas av Malmö kommer under lördagen kommer troligtvis den andra semifinalen spelas mellan just Djurgården och AIK.

AIK möter under morgondagen Örebro och det mesta talar för hemmalaget. Man har ett bättre lag och med hjälp av hemmastöd känns det som det ska mycket till för att det inte ska bli vinst för Gnaget i den matchen. Det är därför som upplagt för årets första derby.

Kan Djurgården bryta trenden?

För de som följer svensk fotboll är det ingen nyhet att Djurgården inte vunnit ett derby mot varken AIK eller Hammarby på många år. Förra året var visserligen något av ett steg framåt jämfört med föregående år när man åtminstone lyckades knipa två poäng på de fyra mötena med Bajen och Gnaget. Man ska dock komma ihåg att Dif i båda de matcherna hämtade upp underläge från 0-1.

Derbyspöket är självklart en nagel i ögat för såväl Djurgårdens fans som spelare. Många kanske dock redan nu vill ha det första derbyt för att om möjligt lyckas bryta den negativa derbytrenden. Man får trots allt säga att det på förhand ser förhållandevis bra ut för blåränderna. I cupen har man nu fyra raka segrar och det som är särskilt imponerande är att man inte släppt in något mål bakåt i dessa matcher.

Om man ställs mot AIK kommer det dock självklart vara ett motstånd av annan kaliber. AIK har dessutom hemmaplan och på förhand är AIK självklart favoriter vid ett eventuellt möte, men det känns som en öppen match. Vi hoppas på ett derby och vill du se matchen gör du det i vanlig ordning på CMore där du under året kommer kunna se samtliga Allsvenska matcher.

Leave a Comment