En dag utan kryss i Allsvenskan

Idag började serien som vi många väntat på under flera månader – Allsvenskan. Den svenska högstadivisionen har absolut sin charm och även om fotbollen inte håller världsklass är det något speciellt när det väl drar igång. Kanske för att många har ett favoritlag i Sverige, kanske för att den annars ganska trista tillvaron under vintern lyses upp. Hur som helst, det är riktigt kul att det är igång.

Under söndagen spelades halva premiäromgången och vi kan konstatera att vi fick ett par favoritsegrar, medan utfallet i någon match var mer svårtippat på förhand.

Hammarby slog Sirius förhållandevis enkelt på hemmaplan. Detta efter ett hattrick från Jille Hamad. Även om två av målen kom på straff är det såklart riktigt starkt och bra gjort. Frågan är om han blir kvar i Bajen längre än till sommaren? Det har börjat ryktas om att han kommer lämna under sommarfönstret. Hur som helst, idag hjälpte han Hammarby till en seger med 3-1 vilket nog var nödvändigt för ett storsatsande Hammarby.

Samtidigt tog Häcken en förhållandevis stabil seger hemma mot Kalmar medan IFK Göteborg städade av nykomlingen Trelleborg på bortaplan. Att de två göteborgslagen skulle vinna är inte förvånande. Det ska bli väldigt kul att se de båda lagen under denna säsong där vi väl trots allt får se Häcken som det på förhand bästa laget i Göteborg.

Djurgårdsseger i toppmötet

Ett stort fokus under söndagen var på mötet mellan Östersund och Djurgården. De förstnämnda har som bekant gjort avtryck i Europa och slog så sent som för en dryg månad sedan Arsenal på bortaplan. Kanske har dock den långa säsongen satt sina spår? Djurgården lyckades fullt ut med sin matchplan och släppte inte till mycket bakåt. En solid defensiv som Östersund många gånger hade riktigt svårt att spela sig igenom. Antalet heta chanser för Östersund var lätträknade och sett till farliga målchanser var Dif närmare 2-0 än Östersund att kvittera.

Djurgården har nu sju raka matcher utan att ha släppt in något mål. Detta är givetvis otroligt starkt med tanke på att man mött AIK, Häcken och nu Östersund i de tre senaste matcherna. Frågan är hur långt det kan gå? Så som det såg ut idag kan vi nog räkna med att Djurgården kommer kriga om europaplatserna även i år. Det var vi nog många som inte riktigt såg komma när Källström lade skorna på hyllan samtidigt som Magnus Eriksson såldes.

Leave a Comment