Följ oss på

Europa League

Europa League-slutspel torsdag 5/4

Efter Champions League kommer i vanlig ordning Europa League. Det är en turnering som stiger i graderna för samtliga klubbar. Med tanke på den hårda konkurrensen i Premier League är det extra viktigt för de engelska klubbarna att ta sig hela vägen, då det innebär att man får en direktplats till Champions League under nästkommande säsong.

Kan Arsenal vinna Europa League?

Det är som bekant otroligt hård konkurrens i Premier League den här säsongen. Vi har fått se ett dominerande Manchester City, som sedan länge har vunnit ligan. Det har inte funnits någon klubb som har kunnat mäta sig med dem, varför de övriga klubbarna har fokuserat på att ta sig så högt som möjligt för att nå en Champions League-placering. Andraplatsen har under i stort sett hela säsongen tillhört Manchester United, vilket indikerar på en stark ställning från båda Manchester-klubbarna.

Klubbar som bland andra Tottenham, Liverpool, Chelsea har haft hård uppvaktning på de övriga placeringarna, vilket har petat ned Arsenal till en position där de inte längre har någon rimlig chans att nå Champions League-placering. Deras fokus har nu riktats om till att vinna Europa League, och således gå i Manchester Uniteds fotspår. United gjorde det i fjol, efter att man tidigt konstaterat att man inte skulle nå en topp fyra-placernig. Med stort fokus på Europa League kunde man gå hela vägen och fick därmed spela den åtråvärda turneringen under säsongen 17/18.

Nu är Arsenal i samma situation. Man har tagit sig långt i turneringen och har nu fått en önskvärd lottning efter att ha besegrat Milan i den förra omgången. Nu väntas CSKA Moskva, som förvisso är ett skickligt lag, men som Arsenal utan större bekymmer skall klara av på en bra dag. Arsenal har däremot haft stora bekymmer under säsongen, men med förstärkning i Aubameyang kan man säkerligen gå vinnande ur såväl den här, som följande matcher.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Senaste nyheter

Bästa streamingsajter

Unibet TV live stream
Över 30 000 events årligen

Unibet TV kan du streama bland annat europeiska toppligor, internationell hockey och tennis gratis som registrerad kund. Streamingtjänsten håller högsta kvalitet för stream via såväl dator som mobil. Skapa ett konto här.

 

Leo Vegas live streaming
Ny aktör med gratis stream

LeoVegas öppnade nyligen upp sin avdelning för livestreaming och tillhandahåller streamad sport på bland annat ett flertal europeiska toppligor och turneringar inom fotboll. Testa livestreamingtjänsten gratis genom att öppna ett konto här.

Mer Europa League