Följ oss på

SHL

Färjestad håller sig kvar i kvartsfinalen

Färjestad håller sig kvar i kvartsfinalen. De har en fortsatt uppförsbacke, men efter vinsten borta mot Skellefteå så håller man lågan vid liv. Nu har de chans att skriva historia, för inget lag har tidigare vänt ett 3-0-underläge i en sådan här matchserie.

Färjestad fortsatt med i kampen om SM-guldet

Skellefteå har varit otroligt vassa i kvartsfinalen mot Färjestad. Det var de sistnämnda som placerade sig högst i tabellen och således fick hemmafördel när man inledde matchserien. Hemmafördelen är som bortblåst efter att Skellefteå lyckats vinna både en och två gånger i Löfbergs Arena. De tog ett tydligt grepp om matchserien efter att man vann tre raka matcher och således skapade sig ett otroligt bra läge för att avancera till semifinal.

Med ett 3-0-övertag i matcher så är det i stort sett lika med avancemang. Inget lag har tidigare vänt ett 3-0-underläge, vilket gör att oddsen helt klart är på Skellefteås sida. När Färjestad nu vände till Skellefteå med kniven mot strupen, så gjorde man jobbet. Man höll dem på utsidan och lyckades dra ner på tempot i matchen. Man gjorde både ett och två mål, samtidigt som man höll tätt bakåt. Skellefteå reducerade i den tredje perioden, men man kom inte längre än så.

Ett intensivt slutskede av matchen, när Skellefteå tagit ut Ortio i mål, skapade viss oro i Färjestad-lägret, men man kunde till slut stänka dit pucken i öppet mål och säkra vinsten. Nu vänder man hem till Karlstad igen för att bibehålla momentum och sätta press på Skellefteå. Huruvida de kan vända detta underläge är oklart. Statistiken talar sitt tydliga språk, men visst har de nu chans att skriva historia.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Senaste nyheter

Bästa streamingsajter

Unibet TV live stream
Över 30 000 events årligen

Unibet TV kan du streama bland annat europeiska toppligor, internationell hockey och tennis gratis som registrerad kund. Streamingtjänsten håller högsta kvalitet för stream via såväl dator som mobil. Skapa ett konto här.

 

Leo Vegas live streaming
Ny aktör med gratis stream

LeoVegas öppnade nyligen upp sin avdelning för livestreaming och tillhandahåller streamad sport på bland annat ett flertal europeiska toppligor och turneringar inom fotboll. Testa livestreamingtjänsten gratis genom att öppna ett konto här.

Mer SHL