Fotbolls VM – Sommarens höjdpunkt på TV

Det må vara en stund kvar, men snart är det dags för fotbolls VM i Ryssland. Sverige deltar och vi ser fram emot mängder av spännande matcher på TV. Så här gör du för att streama matcherna på nätet, eller följa dem på TV.

Vilka sänder VM i fotboll?

Det är inte helt enkelt att hänga med i svängarna. Det råder hög konkurrens om vilka som skall sända stora events, så som fotbolls VM. Det är heller inte gratis att göra detta, vilket innebär att vissa streaming-aktörer behöver ställa sig åt sidan på grund av ekonomiska aspekter. Ett vanligt förekommande i sådana här sammanhang är dock att statliga SVT är med och konkurrerar om matcherna, som brukar fördelas ut till ett eller två bolag.

VM i fotboll går av stapeln den 14 juni 2018. Öppningsmatchen står mellan Ryssland och Saudiarabien och sänds på SVT kl 17:00. Resterande matcher kommer sändas av både SVT och TV4-gruppen, som kommer dela på det hela utbudet. TV4 kommer sända de allra flesta matcherna på TV via deras kanal. Parallellt kommer matcherna också sändas hos streaming-tjänsten C More, men också helt och hållet på C More i de fall där TV4 inte visar matcherna.

Stream för finalen av fotbolls VM

När det väl drar ihop sig mot de mest intressanta matcherna, så som kvartsfinal, semifinal, bronsmatch och final, så kommer de varvas mellan SVT, TV4 och C More. Det är SVT som har förmånen av att få sända finalen, som du alltså kommer kunna streama helt gratis antingen via SVTplay, alternativt via SVT1 eller SVT2 på din TV. Dessa kanaler har alla tillgång till. Nedan följer upplägget av kvarts- semi- och finalmatcherna.

Kvartsfinal 1 (SVT): Fre 6/7 kl 16:00

Kvartsfinal 2 (TV4/C More): Fre 6/7 kl 20:00

Kvartsfinal 3 (TV4/C More): Lör 7/7 kl 16:00

Kvartsfinal 4 (SVT): Lör 7/7 kl 20:00

Semifinal 1 (SVT): Tis 10/7 kl 20:00

Semifinal 2 (TV4/C More): Ons 11/7 kl 20:00

Bronsmatch (TV4/ C More): Lör 14/7 kl 16:00

Final (SVT): Sön 15/7 kl 17:00

 

Leave a Comment