Hammarby fotboll publiksnitt 2017

Intresset för Hammarby IF har verkligen exploderat de senaste säsongerna. Efter att man haft en ganska låg publiktillströmning på sina matcher har man efter flytten till Tele2 Arena verkligen fått ett uppsving. En viss del av detta kan givetvis förklaras av just detta. Söderstadion var en gammal arena som inte alls hade samma publikkapacitet som Tele 2, eller Nya Söderstadion som bajarna själva kallar den nya arenan.

Detta är något Hammarby självklart kan vara mycket stolta över och deras publiksnitt idag håller faktiskt förhållandevis hög nivå även om man jämför ur ett europeiskt perspektiv. Dessutom får man lov att säga att stämningen är riktigt bra på matcherna. Detta trots att många av deras konkurrenter ibland förklarar publiktillströmningen med att många ”jippo supportrar” tittar på deras matcher.

Bajens publik 2017 – hur många sålda biljetter?

Hammarby hade under 2017 ett publiksnitt på hemmaplan om otroliga 22 137 personer. Sett till hur laget presterade på planen med måttliga framgångar är detta självfallet riktigt imponerande. Med detta var man ca 4 000 personer mer i snitt än exempelvis Malmö FF, trots de sistnämndas dominans på planen. Trea och fyra i publikligan var inte helt oväntat Hammarbys stockholmsrivaler AIK och Djurgården.

Om vi istället tittar på bortasnitt i Allsvenskan kom Hammarby bara tvåa, ett hundratal personer bakom lokalkonkurrenten Djurgården. Just Djurgården var för övrigt det lag som ökade publiksnittet mest av alla lag i Allsvenskan under 2017 jämfört med säsongen 2016.

Hammarby publiksnitt inför 2018

Vågar vi tro att man hade haft över 25 000 personer i snitt om man hade varit med och krigat i toppen av Allsvenskan? Även om det är svårt att fylla ut de sista tusentalen av platser känns det i alla fall inte omöjligt. Vi kan nog i alla fall konstatera att man troligtvis kommer landa på över 20 000 i snitt, vilket ur ett historiskt perspektiv är riktigt starkt. Vi får se om man kan slå 2017 års siffror under kommande säsong.

Källa: Allsvenskan.se

Leave a Comment