Inför Malmö FF i Champions League-kval

Det stundar en sista omgång för Malmö FF i Champions League-kvalet för att ta sig till play off. De är stora favoriter till att vinna mötet med det ungerska laget, men i fotboll kan allt hända. Här följer förutsättningarna inför matchen mellan Malmö – Mol Vidi.

Förutsättningar för Malmö FF

Svensklaget är det enda som är kvar i Europa-spel för den här säsongen. Djurgården, AIK och Häcken har alla blivit utslagna ur Europa League-kvalet, men föga förvånande är det just Malmö som håller sig starkt med lagen ute i Europa, dessutom i Champions League-kvalet. Nu har man nått semifinalen och för att ta sig till gruppspelet krävs det att man vinner dubbelmötet med Vidi, följt av en vinst i utslagningen mot antingen Celtic eller AEK Aten.

Malmö har kämpat en hel del den här säsongen. Framförallt i Allsvenskan. De har inte alls levt upp till förväntningarna där, men tvärtom i CL-kvalet. Man har gjort jobbet och har nu nått den sista rundan inför en play off. Väl i ett sådant möte kan allting hända. Man är storfavoriter att vinna mot Vidi, men därefter kommer det större motstånd. Det blir alltså antingen Celtic eller AEK Aten som man kommer få möta – två riktiga duktiga lag.

Förutsättningarna är förhållandevis goda, trots allt. De har visat förr på att man helt klart kan besegra lag som såväl Celtic som Aten, på en bra dag. Det vill dock till att samtliga spelare gör sin bästa match för att det skall gå vägen. Oddssättningen för Malmö mot Vidi är satt till 1.40, vilket indikerar på att spelbolagen tror på storvinst här. Vill du följa matchen så gör du det hos Viaplay, som sänder samtliga matcher av CL-kvalet för svenska lag. I övrigt kan du vända dig till Unibet, som även de sänder kvalet, dock inte för svenska lag.

Leave a Comment