Landslagsfotboll mellan Rumänien – Sverige

Sverige spelade under lördagen en landslagsmatch mot Chile. Matchen spelades inför ett i stort sett fullsatt Friends Arena, där över 48 000 åskådare fanns på plats. Det var ett högt tryck på läktaren, men dessvärre blev utgången till Chiles favör.

Rumänien mot Sverige i landslagsfotboll

Sverige föll dråpligt mot Chile efter att de satte det avgörande målet på stopptid. Sverige spelade relativt bra matchen igenom, och kunde snabbt kvittera efter att Chile gjort sitt första mål. Tyvärr räckte det inte hela vägen och man höll inte fokus ända in i det sista. Det kostade ett oavgjort resultat, som istället blev en tung förlust.

Dessa matcher har ingen direkt betydelse, men visst hade det gjort gott för självförtroendet att få med sig ett oavgjort resultat mot en stornation inom fotbollen som Chile. De är rankade 10 i världen, men missar trots det VM i sommar. Man gjorde ett dåligt kval och kunde inte ta sig hela vägen. Det gjorde däremot Sverige, som kommer spela VM i Ryssland i år.

Nu får man chans att ta revansch på sig själva i och med matchen borta mot Rumänien. Det kommer vara en helt ny startelva som ställer upp, som Janne själv har kommunicerat. Han vill testa fler spelare och dess kvalitéer för att skapa sig de bästa förutsättningarna som möjligt inför kommande VM. Det är ett klokt val och han kommer kunna rotera en hel del såväl före som under matchen. Man är berättigad sex byten under dessa vänskapsmatcher, vilket skapar bra förutsättningar beroende på matchens utgång.

Janne kommer sannolikt inte att byta ut några spelare i första taget. Han kommer vilja testa deras kvalitéer in i det sista. Matchen spelas på tisdag den 27 mars klockan 20:30

Leave a Comment