Leksands resa till toppen av Hockeyallsvenskan

Leksand inledde säsongen förhållandevis bra, men tappade sedan momentum helt och hållet. Därefter gjorde man vissa åtgärder i klubben och man har nu ett helt annat utgångsläge. Så här såg det ut och här är våra tankar inför slutspurten av säsongen.

Följ Leksands resa via live stream

Leksand har funnits i SHL till och från de senaste åren. De har tagit sig upp, men inte mäktat med att hålla sig kvar, om vartannat. De åkte ur serien i fjol och hade direkt som ambition att ta sig tillbaka under kommande år. När de tog sig upp till SHL under förr-förra säsongen, så var det något slumpartat. Man hade de facto inget passande lag för SHL, vilket man själva var medvetna om. Man gjorde dock ett otroligt bra kval, vilket ledde till att man tog sig hela vägen. Väl i den högsta serien gick det som bekant inte särskilt bra, och man var tvungna att lämna plats för rivalen Mora.

Nu har man rustat i laget och många experter bedömer laget som fullt dugligt i Sveriges högsta serie. Säsongsinledningen var god, men sedan rasade allt samman. Man förlorade match efter match och låg till slut i den absoluta botten av tabellen. Det var av förklarliga skäl inget som klubben kunde tolerera, varpå man sparkade tränarstaben. Ersättare blev Färjestads förra huvudtränare – Leif Carlsson. Det har visat sig vara en bra värvning, då han har tagit laget till den absoluta toppen återigen. Nu ser det ut som det blir just Leksand och Timrå som kommer kvala mot varandra, för att sedan kämpa om en plats i SHL.

Leksands chanser att ta sig till SHL

Till lagen i Hockeyallsvenskans nackdel, så har svensk hockey gjort en förändring i systemet om pengafördelning. TV-intäkter kommer fördelas annorlunda, varpå lagen i Hockeyallsvenskan kommer få en betydligt lägre summa gentemot lagen i SHL. Det här kommer, enligt uppgifter, att träda i kraft under kommande säsong, vilket innebär att denna säsongen blir desto viktigare för lagen som rustat sig för den högsta ligan. Leksand har goda möjligheter att ta sig upp, men vägen dit är lång. Man behöver först och främst försäkra sig om en första- eller andraplats i serien, och därefter göra ett bra kval mot ett av lagen i SHL.

Vill du följa Leksand i deras resa mot SHL? Då kan du streama Leksand på nätet. Det gör du via stream hos C More, som ger dig tillgång till samtliga matcher som spelas. Notera även att om du följer Leksand via stream, får du även svenska kommentarer och experter som vägleder dig genom matcherna.

Så här stramar du Leksands matcher

Streama Leksand på nätet? Gör så här:

  • Skapa ett konto hos C More genom att klicka här
  • Välj det paket, eller den match som du vill ta del av
  • Börja streama Leksand live

Hockeyallsvenskan stream
Leksand stream
Hockey / Sverige

C More streaming
Streama här

Leave a Comment