Stort missnöje bland hockeysupportrar

Det har varit en turbulent tid i svensk ishockey. Sort missnöje internt bland samtliga domare, samt ett brett missnöje från supporter-håll. Nu har man skickat ett öppet brev, som SHL både mottagit och svarat på. Nedan följer kortfattad information kring situationen.

Missnöje inom svensk ishockey

Det har varit ett utbrett missnöje bland såväl domare som supportrar på sistone. Först ledde det till att Ulf Rönnmark fick sparken från sin post som övergripande chef inom domarkåren. Därefter var det SHL:s VD Jörgen Lindgren som fick sparken, som en följd av missnöjet såväl internt som externt. Nu har samtliga av SHLs samt Hockeyallsvenskans supportergrupper gått ihop med ett öppet brev till SHL.

Man har kommit med ett gäng olika förslag till SHL för att göra såväl SHL som Hockeyallsvenskan bättre. Bland annat vill man att det ska vara lättare att gå upp, samt lättare att åka ur respektive liga. På det här har Sveriges högsta liga svarat att man är nöjd med det upplägg som råder idag. De skriver dock att man absolut inte vill ha en stängd liga, utan att man värnar om den svenska modellen. Med det här menar de att man alltid sk kunna sträva efter att gå upp, samtidigt som man alltid ska kunna riskera att åka ur.

Huruvida supporterna gillar det svar som nu skrivits ut på SHL:s hemsida återstår att se. Faktum kvarstår att dessa supportergrupper vill ha mer inflytande inom svensk ishockey, samt att de ska släppas in för diskussion i olika avseenden.

Leave a Comment