Nyårsunderhållning från Premier League

Många tar en välförtjänt ledighet under julen. De professionella fotbollsspelarna gör det inte. Under jul och nyår är den kanske bästa underhållningstiden för oss som gillar fotboll från den europeiska toppligorna. Vi går nu mot ett nytt år och hur gör man det på bästa sätt om inte genom att underhålla sig med fotboll i världsklass?

Första omgången efter julafton har redan avverkats och vi går nu mot den andra omgången i Premier League. Kan Zlatan och hans Manchester United vända den mindre bra trenden och komma på vinnarspåret igen? Fortsätter deras lokalrival City sitt segertåg? Frågorna är många och om några dagar kommer vi få svar.

Matcher från Premier League

Under lördagen spelar de flesta lagen under nyårsperioden. Alla lag utom fyra spelar den 30 december och vi har riktigt fina matcher att se fram emot. Den kanske bästa matchen är United mot Southampton med Liverpools möte mot Leiscester som god tvåa. Det är i praktiken avgjort att City kommer ta hem titeln men bakom dem är det fortfarande jämnt i titeln om platserna till Champions Leauge.

Kanske kommer det börja blåsa på allvar om Mourinhos vara eller icke vara i United om de inte snart tar en seger? Troligtvis sitter han säkert i båten så länge man fortsatt går bra i Champions League men ett uttåg där och fortsatt halv kräftgång i ligan och skandalrubrikerna är nära.

Liverpool då. Kanske har de bäst anfallsspel av alla topplagen just nu? Man fullkomligt öser in mål och om man bara får lite ordning på sitt försvarsspel ser det ut som man kommer kunna utmana om andraplatsen i ligan.

På nyårsafton spelar sedan såväl City som Arsenal mot Crystal Palace respektive West Brom. Det mesta lutar åt att vi i dessa matcher får se två favoritsegrar men som vanligt vet man aldrig utgången i PL-matcherna. Det vi dock på förhand vet är att det är upplagt för fin underhållning i matcherna under nyårshelgen.

Leave a Comment