Sjunde raka förlusten för Skellefteå i SHL

Skellefteå har länge varit ett dominant lag i SHL. De har varit med och fightats i toppen år efter år, men nu verkar krisen vara ett faktum. Under tisdagen åkte laget på sin sjunde raka förlust. Hur hanterar klubben denna motgång – kan vi förvänta oss en vändning?

Sju raka förluster och fullständig kris för Skellefteå

Det är inte vanligt att man uttrycker sig så här gällande Skellefteå, men nu är det en fullbordad kris för klubben. Man har inte haft en så här djup svacka på hela nio år, så frågan är hur de lyckas återhämta sig från detta nederlag. Man åkte under tisdagen på sin sjunde raka förlust. Man tog sig an Malmö på hemmais, men kunde inte mäkta med ett bättre resultat än 2-4, men än verkar de ha fansen med sig. De sjöng matchen igenom och avslutningsvis sjöng de en klassisk ramsa som säger att fansen står bakom laget i ur och skur. Säkerligen kunde det inte vara mer lägligt för spelarna att höra det än nu.

Med sju raka förluster kan man dra enkla slutsatser – det blir ingen toppstrid för Skellefteå i år. Än är det dock många matcher kvar att spela, och vore det inte så att spelet är så dysfunktionellt hade man tidigare år bara väntat på en vändning. Det är få som ser den vändningen nu på kort sikt, men tydligt är att något behöver göras. Denna stad som verkligen andas hockey har mycket att fundera över, men säkert är att de på ett eller annat sätt kommer ta sig tillbaka och nå ett slutspel. Allt annat är uteslutet.

Följ Skellefteå eller övriga klubbar i SHL. För mer information om hur du hittar live stream för SHL – klicka här.

Leave a Comment