Streaming online: 5 sätt att göra din upplevelse bättre

Det finns massvis med sätt för att göra din streamingupplevelse bättre. Trots att streamingen är populärare än någonsin, samt att den har tagit över en enorm del av marknaden, så är det förvånansvärt få som vet hur man streamar på ett effektivt och bra sätt. Går du bara in på streamingtjänsten och sätter igång det som du har tänkt att titta på? Visst, du kommer att få en bra upplevelse hur som helst, men det går att göra det så mycket bättre! Häng med så ska vi förklara hur!

Fem saker du kan göra för att förbättra din streamingupplevelse

  1. Välj rätt tjänst för dig. Alla streamingtjänster erbjuder olika utbud och funktioner, något som många glömmer bort att ta med i beräkningen. De flesta väljer tjänster utifrån vad alla andra använder, istället för att välja den tjänst som faktiskt tillhandahåller de evenemang, sporter eller annan underhållning som de faktiskt är intresserade av. Kolla därför noggrant igenom vad alla olika aktörer erbjuder, samt välj den eller de som erbjuder mest av det du söker.
  2. Dela på kostnaden med familj, vänner eller bekanta. De flesta tjänster erbjuder möjligheten att ansluta upp till exempelvis 5 enheter till ett enda konto, vilket betyder att du kan dela på ett konto med dina nära och kära. Varför betala mer, när man kan betala mindre, för samma tjänst? Diskutera med din familj, vänner och bekanta för att se vilka som är intresserade av samma tjänster som du.
  3. Använd en VPN för att få tillgång till MYCKET mer innehåll. Visste du att du kan få tillgång till innehåll som egentligen bara är tillgängliga i vissa delar av världen? Hur då, undrar du. Med en VPN-tjänst! Här kan du byta IP till massvis med olika adresser runt om i världen, vilket gör att du exempelvis kan få tillgång till allt det innehåll som finns på Netflix och Youtube i USA eller Storbritannien. Det är också ganska enkelt att prova på VPN – gratis provperiod är något de flesta VPN-tjänster erbjuder, vilket gör att du kan testa dessa tjänster gratis, eller få tillbaka pengarna om du inte är nöjd. Håll utkik efter detta!
  4. Om du kollar på serier, vänta då tills hela säsongen finns tillgänglig. Har du börjat kolla på en ny serie, men senare till din förskräckelse insett att serien fortfarande håller på att spelas in, eller att hela serien inte finns tillgänglig på den plattform du prenumererar på? Det kan vara oerhört frustrerande, samt kan förstöra hela upplevelsen. Det är allmänt känt att upplevelsen blir oerhört mycket bättre när man kan kolla på hela serien i streck. Se därför till att den serie du ska kolla på finns tillgänglig i sin helhet på den streamingtjänst du tänker att välja.
  5. Betala inte för tjänster du inte tänker använda. De flesta steamingtjänster erbjuder extra funktionalitet, exempelvis att du får tillgång att kolla på flera enheter, eller möjlighet att streama i 4K HD. Om du inte har plan på att använda väldigt många olika enheter, eller att dela kontot med dina föräldrar, då är det bara onödigt att betala extra för att få tillgång till att använda fler enheter. Samma sak gäller för 4K. Om du inte har tillräckligt bra internet, samt tillräckligt bra skärm, då kommer du inte att kunna streama i 4K hur som helst, vilket betyder att du betalar för något du inte använder. Se till att du kollar en extra gång på detta innan du skriver på något kontrakt.

Några saker som inte fick plats på listan

  • Säg upp din prenumeration ibland för att få tillgång till olika rabatter och erbjudanden. När du säger upp ditt konto under en viss tid, då kommer leverantören med största sannolikhet ge dig någon form av erbjudande eller rabatt för att komma tillbaka till tjänsten. Du kan därför med fördel säga upp din prenumeration, samt testa att använda någon annan tjänst, om du vill få ett bättre pris på tjänsten.
  • Använd en fast anslutning istället för trådlös. Om du vill få tillgång till den bästa möjliga hastigheten som du betalar för, då bör du överväga att koppla in en internetsladd till den enhet du streamar ifrån, istället för att använda en trådlös anslutning. Detta medför en markant ökning vad gäller hastigheten på ditt nätverk, vilket gör att din streaming kommer att flyta på ganska mycket bättre.

Sammanfattning

Det finns många olika saker du kan göra för att förbättra din streamingupplevelse. Om du följer ovanstående tips och tricks, då kommer du snabbt att märka att det är betydligt roligare att streama, samt att du förmodligen kommer att ha mer pengar kvar i plånboken. Vad väntar du på? Sätt igång och implementera de råd som vi erbjuder, du kan tacka oss senare!

Leave a Comment