Tar AIK klivet upp i SHL?

AIK är en anrik förening som haft många fina år fotbollsmässigt. Även om det ofta blåser om klubben och dess styrelse har man lyckats på bra snurr på fotbollsverksamheten och har nu varit med i toppstriden i Allsvenskan i flera år i rad. Självklart mycket positiv utveckling för klubben vars supportrar anser sig vara skandinaviens största klubb.

De senaste veckorna har förhållandevis stora problem blåssat upp till ytan avseende vilka personer som har inflytande i klubben. Detta skedde i samband med att VD för AIK fotboll fick avgå där det ännu inte givits någon bra officiell anledning till att han sparkades. Intrigerna i AIK lär fortsätta men förhoppningsvis för Solnaklubben så kan utvecklingen framgent vara bättre nu när mycket kommit upp på bordet.

AIK hockey i Hockeyallsvenskan – SHL nästa?

I hockeyn har AIK haft några riktigt tuffa år. Man har inte varit en del av högstaserien SHL utan harvar runt nere i Hockeyallsvenskan. Intresset för att gå på deras matcher har minskat även om många fortfarande följer AIK och Hockeyallsvenskan stream online itället. Formmässigt har man pendlat upp och ned under säsongen och nu de senaste matcherna har man hittat en fin form.

Många trodde nog att AIK var uträknade från toppstriden och skulle få svårt att ta sig till kval för SHL. Det lär det fortsatt bli, men faktum är att man nu faktiskt är med i striden. Man ligger nu på femte plats och innehar en kvalplats. Upp till andra plats, vilket ger en uppflyttningsslutplats, har man endast sex poäng. De som följer hockey i allmänhet och hockeyallsvenskan i synnerhet vet att detta inte är särskilt många poäng och AIK har helt klart chansen.

Det blir en spännande fortsättning på säsongen för AIK och kanske kan vi få se på stockholmsderbyn och stream från SHL mellan AIK och Djurgården nästa säsong. För oss som gillar god stämning håller vi självklart tummarna för detta.

Leave a Comment