Toppmöte när AIK gästar Malmö – stream

Redan i den andra omgången av Allsvenskan ställs de två på förhand största favoriterna till att ta hem SM-guldet. AIK åker till Malmö och Swedbank Arena för att göra upp om de tre poängen. Givetvis är detta omgångens mest intressanta match och vi kan nog räkna med en tight match där båda lagen kommer göra allt i sin makt för att vinna.

  • Match: Malmö FF – AIK
  • Datum: 2018-04-09 19:00
  • Stream: Klicka här

Allsvenskan stream
Allsvenskan stream
Fotboll / Sverige

C More stream
Streama här

Toppmötet lagen emellen streamas på CMore likt alla andra allsvenska matcher samt matcherna från Superettan.

AIK:s första riktiga prov

När AIK presterade det ena namnkunniga nyförvärvet efter det andra under transferfönstret var det många som tänkte att detta skulle bli året då man skulle utmana Malmö på riktigt. Sedan dess har många dock börjat tvivla. Derbyförlusten mot Djurgården i Svenska Cupens semifinal följdes upp med en dålig insats mot Helsingborg i genrepet inför Allsvenskan. Förlust med 1-3 på hemmaplan där gjorde att det började blåsa relativt mycket kring AIK i allmänhet och tränaren Norlings spelsystem i synnerhet.

AIK har dock fått lite arbetsro efter segern i premiären mot Dalkurd. En hyfsat komfortabel 2-0 seger i den matchen även om Dalkurd hade ett par relativt heta chanser att kvittera i den andra halvleken. Känslan är fortfarande att AIK har en hel del att bevisa. Kanske går man likt tidigare år mot en något sämre vårsäsong för att sedan växla upp efter sommaren. Om så blir fallet lär dock SM-guldet vara uteslutet.

Malmö – storfavoriter för guld

Även om Malmö tappat en hel del namnkunniga spelare är man storfavoriter till titeln. Flera nya, bra förvärv har gjorts och inför den här matchen är känslan att man är längre fram i processen än måndagens motståndare. Med tanke på föreningens ekonomi är det självklart så det ska vara och det känns som att ett eventuellt avancemang i europaspelet är det enda som kan stoppa Malmö från att vinna serien även i år.

Leave a Comment