Trelleborg tog sin första allsvenska poäng

Trelleborg är nykomlingar i Allsvenskan 2018. De gjorde en bra säsong i fjol när man slutade trea i Superettan, följt av att man vann kvalmötet med Jönköpings Södra i bäst av två matcher. Nu återstår det att se hur pass väl de kan anpassa sig till Sveriges högsta liga.

Trelleborg tar sin första poäng i Allsvenskan

Under söndagen spelade Trelleborg bortamatch mot Djurgården. Det är en på förhand väldigt tuff match, för alla lag i serien. Trelleborg åkte till Stockholm i hopp om just en poäng, något man lyckades med väldigt bra. Man hängde inte med i Djurgårdens tempo i den inledande halvleken. Hemmalaget hade stor press medan Trelleborg föll allt djupare i planen. Än dock höll man emot någorlunda bra, bortsett från en hörnvariant från hemmalaget, som resulterade i att mittbacken Danielsson kunde göra sitt andra mål för säsongen. Det var en variant som Djurgården övat in väl, och som bortalaget borde haft bättre koll på.

Vidare fortsatte man att försvara sig. Det fanns inte mycket utrymme för anfallsspel, men när man väl kom över på Djurgårdens planhalva så blev det ofta ganska farligt, även om man inte kom till de där riktigt vassa målchanserna. I den andra halvleken lyckades man få dit ett kvitteringsmål och man kunde sedan prioritera försvarsspel igen utan att känna någon större press över att gå framåt. Målsättningen är självklart alltid att ta tre poäng, men borta mot ett så pass bra lag som Djurgården så får man vara nöjd med ett oavgjort resultat när det väl ges.

Trelleborg visade på goda kvalitéer. Man har en relativt bra trupp som säkerligen kan generera fler poäng än bara den här. Man kommer bli farliga för de övriga klubbarna av samma kaliber, så bedömningen är att de hamnar på den nedre halvan av tabellen, men ändå klarar sig kvar. Värt att ha i åtanke är att det endast spelats ett par omgångar och att mycket fortfarande kan hända, men en positiv inledning för en nykomling är alltid värdefullt.

Leave a Comment