Tung förlust för Örebro Hockey

Örebro Hockey gör ingen bra säsong och det börjar bli allvarligt. Man riskerar nu att hamna under nedflyttningsstrecket, vilket hade inneburit kval ned mot Hockeyallsvenskan. Det här är något man till varje pris behöver undvika, så nu behöver Örebro agera per omgående.

Örebro riskerar att åka ur SHL

Klubben har nu förlorat 11 av deras 12 senaste matcher, så att falla tungt mot Skellefteå i ytterligare en match var inte önskvärt. Man förlorade med totalt 3-1, där Örebros mål var ett rent tröstmål i den sista matchminuten. Spelet funkar helt enkelt inte och spelarna ser inte ut att ha särskilt högt förtroende för ledningen. Om man skall ta sig ur det här behöver man agera illa kvickt och tillämpa någon form av krishantering. Som det ser ut nu är Örebro Hockey ett sjunkande skepp, som sjunker allt djupare för varje match som spelas.

Tränaren, Niklas Sundblad, summerar matchen och säger att det gäller att sova, analysera och fortsätta jobba vidare. Det är ungefär hur det låter efter varje förlust, men ingenting som verkar ge särskilda resultat. Det är kniven mot strupen, verkligen, men med få omgångar kvar är frågan om ett tränarbyte ger effekt eller ej. Oavsett är det tudelat om det över huvudtaget kan bli värre än det är i dagsläget.

Örebros motstånd i ett eventuellt kval

Om Örebro åker under strecket och behöver kvala, så riskerar man att ställas mot ett stekhett Timrå eller Leksand. Efter att Leksand vunnit mot AIK är det nu i praktiken klart att det är just de lagen som kommer spela en final sinsemellan. Det vinnande laget kommer då möta ett lag i SHL, som riskerar att bli Örebro. Det hade varit en väldigt tuff matchserie för detta Örebro, som oavsett motstånd kommer ställas mot ett oerhört taggat och välfungerande lag från Hockeyallsvenskan.

Leave a Comment