Följ oss på

SHL

Växjö vidare till SM-final i SHL

Växjö vidare till SM-final i SHL

Växjö har varit det dominerande laget i SHL under hela säsongen. Man vann serien överlägset och tog sig sedan vidare från kvartsfinalen efter att enkelt kunnat besegra Brynäs med 4-0 i matcher. Nu har man gjort det igen, frågan är vilket lag man får möta i SM-finalen?

Växjö Lakers till SM-final i SHL

Som nämnt ovan har Växjö haft en fantastiskt bra säsong. Man har spelat felfri hockey under merparten av matcherna, som lett dem till en överlägsen serieseger. Det är dock inte serien som räknas för klubbarna, även om det är ett tydligt tecken på att man gjort någonting bra under säsongen. När slutspelet väl drar igång så har serien ingen som helst betydelse. Alla lag vill vinna SM-guldet, som utgörs av tuffa slutspelsmatcher mot väldigt skickliga lag.

Växjö ställdes mot Brynäs i kvartsfinalen. Detta Brynäs som spelade åttondelsfinal mot rivalen Luleå, och som lyckades ta sig till kvartsfinal. Därefter var det en kortvarig matchserie. Växjö vann övertygande med 4-0 i matcher och kunde enkelt avancera till nästa omgång. Även Malmö lyckades vinna sin matchserie mot Frölunda, vilket var en något tuffare serie.

Väl i semifinalen var batterierna hos Malmö slut, samtidigt som Växjö hade laddat upp på nytt. De har varit det bästa laget i samtliga matcher, som nu har lett dem till en 4-0-seger i semifinalen. Nu väntas final mot antingen Skellefteå eller Djurgården. Skellefteå har i skrivande stund ett 2-1-övertag i matcher, efter att Djurgården vann med 3-1 hemma på Hovet senast.

Det allra mesta talar för att Växjö går hela vägen i år igen, med tanke på den enorma kvalité de besitter. Få lag kan mäta sig med deras högstanivå – något Sam Hallam skall vara väldigt stolt över. Du stramar alla matcher av SHL genom att klicka här. 

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Senaste nyheter

Bästa streamingsajter

Unibet TV live stream
Över 30 000 events årligen

Unibet TV kan du streama bland annat europeiska toppligor, internationell hockey och tennis gratis som registrerad kund. Streamingtjänsten håller högsta kvalitet för stream via såväl dator som mobil. Skapa ett konto här.

 

Leo Vegas live streaming
Ny aktör med gratis stream

LeoVegas öppnade nyligen upp sin avdelning för livestreaming och tillhandahåller streamad sport på bland annat ett flertal europeiska toppligor och turneringar inom fotboll. Testa livestreamingtjänsten gratis genom att öppna ett konto här.

Mer SHL