Följ oss på

SHL

Växjös stora lyft SHL

Tiden går fort och nu har över 30 omgångar av SHL spelats. Det går nu i viss mån att utröna hur bra respektive lag är och vi kan konstatera att det är ett lag som övertygat överlägset mest – smålandslaget Växjö.

Växjö är det lag som varit helt klart jämnast under säsongen och detta avspeglas i tabellen. Många trodde att laget skulle kunan vara med i toppen men kanske är det ändå något oväntat att man leder. Även andraplatsen i SHL är förvånande som i skrivande stund innehas av stockholmslaget Djurgården.

Trendskifte på gång i småland?

Tabellen skvallrar om att ett trendskifte är på gång i småland med avseende på att Växjö numera är det bästa laget i småland. Den stora lokalkonkurrenten HV 71 har länge varit ett av Sveriges bästa lag och det hockeylag som varit bäst i regionen. Om  man ska tro tabellen är det nu alltså Växjö som är det bästa laget i Småland. Mycket återstår givetvis av säsongen och när de senast möttes i Kinnarps Arena tog HV blå en välbehövlig seger.

Frågan är också om det inte är mer av ett tillfälligt skifte vi håller på att se. HV 71 har de ekonomiska förutsättningarna likväl som spelarmaterial för att komma i kapp och återta tronen som det bättre laget. Kanske lyckas de göra det redan nu under året? Det återstår att se men det är nog troligt att HV 71 kommer vara med och kriga om SM-bucklan när det drar ihop sig under våren. Liksom Växjö.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Senaste nyheter

Bästa streamingsajter

Unibet TV live stream
Över 30 000 events årligen

Unibet TV kan du streama bland annat europeiska toppligor, internationell hockey och tennis gratis som registrerad kund. Streamingtjänsten håller högsta kvalitet för stream via såväl dator som mobil. Skapa ett konto här.

 

Leo Vegas live streaming
Ny aktör med gratis stream

LeoVegas öppnade nyligen upp sin avdelning för livestreaming och tillhandahåller streamad sport på bland annat ett flertal europeiska toppligor och turneringar inom fotboll. Testa livestreamingtjänsten gratis genom att öppna ett konto här.

Mer SHL