Zlatan målskytt direkt för LA Galaxy

Zlatan gjorde debut i sin nya klubb LA Galaxy. Han visade vägen när han räddade LA Galaxy att gå från ett fiasko till en succé. Två klubb för den levande legenden i derbyt med Los Angeles FC.

Zlatan tvåmålsskytt för LA Galaxy

Under lördagen var det dags för Zlatan att direkt göra debut i sin nya klubb. Det är sedan tidigare känt att han avslutat sitt kontrakt med Manchester United för att nu ha skrivit på för Los Angeles Galaxy. Det har varit stor uppmärksamhet kring klubbytet och många har varit tveksamma till hans prestanda, medan andra har menat på motsatsen.

Det var upp till bevis för Zlatan, som nu verkligen har tystat ned alla kritiker. Matchen mellan Los Angeles Galaxy och Los Angeles FC inledde med en dålig start för hemmalaget. LA FC kunde snabbt göra ett vackert mål signerat Vela, som skruvade in bollen snyggt i krysset. Därefter var starten på ett fiasko påbörjat. Bortalaget kunde göra både 2- och 3-0, vilket såg ut att bli en storförlust för Galaxy.

De kunde så småningom reparera skadan och göra två mål, varpå Zlatan blev inbytt i den 71:a matchminuten. Det dröjde inte länge innan arenan exploderade. Efter blott sex spelade minuter för svensken drog sprang han ikapp en volley-boll och klippte till från ungefär 40 meter. En fantastisk träff och en lika bra bollbana resulterade i ett drömmål signerat Zlatan Ibrahimovic. Arenan kokade över och det var kvitterat. Väl inne på stopptid var det dags igen. Ibrahimovic fick ett inlägg och kunde via pannan styra in bollen snyggt i mål, som innebar 4-3 på tavlan, och vändningen var ett faktum. Med bara två minuter kvar av matchen kunde de spela av det sista och konstatera att Zlatan gjort en drömdebut, och vinsten var i hamn.

Vi lyfter på hatten och gratulerar vår svenska stjärna till en fantastisk comeback till fotbollen och en fantastisk start på en ny resa!